Hey

Ik ben Gerrit. Ik gun jou de ervaring van verticaal tuinieren met een leuke look. In een verticale tuin van hout. Toen ik zelf een paar jaar geleden verticaal wilde tuinieren op mijn balkon vond ik niet de houten verticale plantenbak die precies aan mijn wensen voldeed. Daarom maakte ik het zelf. Toen ik doorhad hoe leuk het was om op mijn balkon te tuinieren ontstond het idee om de verticale tuin van hout ook voor anderen beschikbaar te maken.

Ik gun jou ook deze ervaring van tuinieren in verticale bloembakken.

Missie

Ik woon in Utrecht in de wijk Kanaleneiland en heb veel contacten in de wijk. Onze missie: Staande Tuin heeft in 2024 vier Kanaleneilanders met afstand tot de arbeidsmarkt of vluchtelingen in dienst. We zijn hier al mee begonnen door voormalig vluchtelingen in te zetten voor verpakking en verzending.

Hout van Elkaar

Al de houten plantenbakken van Staande Tuin worden geproduceerd door Arjen van Houtvanelkaar.nl

Arjen woont ook in Kanaleneiland en heeft een werkplaats in de buurt van Utrecht. We kennen elkaar van buurthuis en kerk Huis van Vrede en we bleken dezelfde sociale ondernemingsdroom te hebben. Arjen zet al regelmatig voormalig vluchtelingen voor een fatsoenlijk uurloon in bij zijn klussen. Onze droom is om meer en meer sociaal en lokaal te ondernemen. En door jouw bestelling maken we dit langzaam maar zeker waar.

Het voordeel

Doordat we in Nederland produceren met Nederlandse huren en we niet gaan voor slaafse uurtarieven betaal je dus niet de aller-allerlaagste prijs. En dat is goed. Je maakt zo niet alleen je balkon, tuin of huis een stukje mooier maar ook de wereld! Een win-win situatie dus. Dit is de tijd van lokale en sociale productie.